Termenul de 1 august 2010 nu este un termen limită pentru înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari

Termenul de 1 august 2010 nu este un termen de decădere din dreptul de a solicita înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari pentru acele persoane impozabile sau persoane juridice neimpozabile care intenţionează să efectueze operaţiuni intracomunitare în perioadele ulterioare, precizează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Conform sursei citate, înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari poate fi solicitată oricând, anterior efectuării de operaţiuni intracomunitare, astfel încât la data efectuării acestor operaţiuni persoana înregistrată în scopuri de TVA să figureze în registru.
Referitor la persoanele înregistrate în scopuri de TVA care intenţionează să solicite organelor fiscale să fie înscrise în Registrul operatorilor intracomunitari de la data de 1 august 2010, ANAF informează că cererile de înscriere în acest registru, însoţite de documentaţia prevăzută de dispoziţiile legale în vigoare, pot fi depuse la organele fiscale competente, inclusiv în ziua de sâmbată, 31 iulie 2010.

În acest scop, organele fiscale competente vor avea program de lucru cu publicul în data de 31 iulie 2010, între orele 9.00 şi 15.00. Din dispoziţiile art.1582 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, rezultă că pentru a putea avea un cod de înregistrare în scopuri de TVA valid pentru operaţiuni intracomunitare, persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile, înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 153 şi 1531 din Codul fiscal, trebuie să figureze în Registrul operatorilor intracomunitari la data la care efectuează astfel de operaţiuni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata