Ti-ai făcut singur reabilitarea termică a casei? Statul ţi-ar putea da banii înapoi

– In cazul in care reabilitarea casei a fost facuta din bani proprii, statul ar putea sa iti returneze suma alocata, conform unui proiect de lege dezbatut in prezent la Senat.

Proiectul de lege vizeaza modificarea Ordonantei de Urgenta nr.18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe si a fost depus la Parlament de un numar de 39 de senatori si deputati.

Potrivit proiectului, „proprietarii care au efectuat lucrari din fonduri proprii vor primi banii inapoi de la bugetul de stat sau din alte surse legal costituite, pentru a beneficia de aceleasi drepturi ca si proprietarii care efectueaza in prezent aceste lucrari.

Insa, legea se va putea aplica doar persoanelor care locuiesc la bloc, avand in vedere ca programul de reabilitare termica se adreseaza asociatiilor de proprietari care doresc sa creasca performanta energetica a blocurilor de locuinte, informează Avocatnet.ro.

La executia lucrarilor de reabilitare finantate stat, asociatia de proprietari plateste 20% din costul total al lucrarilor. Procentul de 20% din totalul lucrarilor de executie se imparte intre toti proprietarii, fiecaruia revenindu-i o cota parte in functie de cota parte indiviza ce revine fiecarui proprietar.

Diferenta de 80% din costul total al executarii lucrarilor de interventie este asigurat de la bugetul de stat si cel local.

Citește și
2 Comentarii
 1. Marin spune

  Este f. bine ca cei care fac reabilitrea blocului pe bani proprii sa beneficieze de aceleasi facilitati ca cei cuprinsi in programul de reabilitare stabilit de primarie
  (primarie care nu poate cuprinde toate blocurile deoarece e stabilita o prioritate anume).Insa cei care isi reabiliteaza blocul pe bani proprii trebuie sa beneficieze de aceleasi facilitati,ca scopul general de reabilitare este „cit mai multe blocuri rebilitate” si nu numai cite prevede tot timpul incomplet programul intocmit de primarii.
  Completarea Ord.18/2009 cu cele de mai sus e benefica in spiritul cresterii eficientei energetice a blocurilor de locuinte.

 2. tudor popescu spune

  OUG 18 este o ordinanta facuta in pripa in 2009 GRESIT!
  Min Dezv s-a bagat „unde nu-i firbe oala” : in probleme energatice ale locuintelor. SErviciul public de incalzire centralizata sau locala este al MAI . Urmarirea situatiei energetice a locuintelor trebuia facuta de MAI prin HG 246/2006 – TRATATUL DE LA LUSEMBURG .
  proprietarii care polistirenizeaza blocurile cu sau fara contributia statului VOR PLATI MAI MULT PENTU ENERGIA TERMICA
  Afacerea trebuie analizata in detaliu DE CATRE SPECIALISTI ENERGETICIENI
  Min Dezv NU ARE NICIUN SPECIALIST CU EXPERIENTA IN SERVICIUL DE INCALZIRE dar face polisitenizari

  ca de obicei marea realizare se va rasufla ca toate aiurelile practicate de besmeticii nostri de serviciu.
  De REDUCEREA COSTULUI INCALZIRII PRIN REPARTITOARE VA MAI AMINTITI ???
  Compromiteti ziarul cu astfel de copieri din jurnalele tabloid

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata