Tiberiu Iacob Ridzi: Am sperat până în ultimul moment într-un gest de clemenţă faţă de soţia mea

Familia Monicăi Iacob Ridzi a sperat ‘până în ultimul moment’ că președintele Klaus Iohannis va accepta cererea de grațiere depusă de soțul acesteia.

Soțul Monicăi Iacob Ridzi a declarat, joi,că nu se aștepta ca Președintele României să respingă cererea de grațiere pe care a depus-o în urmă cu mai multe luni la Administrația Prezidențială.

‘E o decizie la care, sincer, nu ne așteptam. Am sperat, până în ultima clipă, că domnul Președinte va face acest gest de clemență, un gest umanitar. O chestiune care nu are legătură cu nimic altceva. Ar fi fost singurul lucru care ar fi putut să ne ajute — și, în special, pe soția mea — să depășim această situație dramatică prin care trece ea și cei doi copii ai noștri, care sunt foarte mici’, a afirmat Tiberiu Iacob Ridzi.

Potrivit acestuia, starea de sănătate a soției sale este, în continuare, una precară.

Președintele Klaus Iohannis a respins cererile de grațiere formulate de Monica Iacob-Ridzi și de Gheorghe Mencinicopschi, a anunțat joi Administrația Prezidențială.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Pe 28 mai 2015, Tiberiu Iacob Ridzi a depus o cerere la Administrația Prezidențială, solicitând președintelui Iohannis să o grațieze pe soția sa, din motive de ordin umanitar și medical. El a menționat atunci faptul că și cei doi copii ai familiei au probleme medicale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata