Timoşenko circulă cu un Mercedes blindat, pe care nu l-a trecut în Declaraţia de avere

Primul ministru ucrainean Nikolai Azarov a deplâns miercuri faptul că predecesorul său în funcţie, doamna Iulia Timoşenko i-a lăsat la plecare maşina de serviciu stricată, relatează publicaţia electronică Ukrainskaia Pravda.

Lidera blocului BIUT (Blocul Iulia Timoşenko) a adus ţara în prag de ‘colaps absoluť – a criticat Azarov modul în care Timoşenko a gestionat criza financiară globală ce a lovit puternic Ucraina. ‘Ce fel de ordine poate să fie în ţară, când maşina de serviciu a primului ministru este defectă?’ – s-a întrebat retoric premierul Nikolai Azarov, în deschiderea şedinţei de guvern.

El a adăugat că Iulia Timoşenko nu s-a servit pe timpul mandatului său de premier de maşina de serviciu, ci a circulat la bordul Mercedesului său blindat personal. ‘Păcat că nu le-a spus alegătorilor săi în campanie că are un Mercedes blindať, a remarcat, între altele, noul premier ucrainean. Nikolai Azarov şi-a exprimat din nou convingerea că guvernul său va fi capabil să amelioreze situaţia actuală şi să pună capăt crizei din Ucraina.

El a promis în special că executivul său ‘va acţiona responsabil şi va îndrepta ţara pe făgaşul unei dezvoltări durabile’. Într-adevăr, notează Ukrainskaia Pravda, în declaraţiile de avere din ulimii ani, Iulia Timoşenko nu şi-a trecut Mercedesul blindat, dimpotrivă, conform acestora ea trăia doar din salariu: nu are niciun autoturism, titluri de valoare sau depozite bancare.

Opinia publică din Ucraina a reacţionat cu sceptcism de-a lungul anilor la declaraţiile de avere ale Iuliei Timoşenko, iar ex-preşedintele Viktor Iuşcenko, luând la cunoştinţă ultima Declaraţie de avere a acesteia, a remarcat între altele în timpul campaniei electorale că Timoşenko pare mai curând o ‘vagaboandă’.

‘De unde această femeie săracă, fără proprietăţi imobiliare, fără bani la bancă face rost de sute de milioane de grivne pentru afişe şi bannere electorale cu care a împânzit întreaga ţară? – s-a întrebat atunci retoric Iuşcenko, recomandându-i adversarei sale să se ocupe de viitorul personal, întrucât dacă până la 50 de ani nu a făcut avere, atunci ce fel de exemplu poate da ţării.
La mijlocul anilor 90 ai secolului trecut, averea Iuliei Timoşenko era estimată la 11 miliarde de dolari, bani obţinuţi mai ales din afacerile cu hidrocarburi pe vremea când compania sa avea monopol la aprovizionarea cu produse petroliere a regiunii Dnepropetrovsk.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata