Tinerii sunt afectați pe măsură ce rata șomajului crește

Numărul tinerilor din Marea Britanie fără un loc de muncă a crescut cu 156.000 în cele trei luni până în iulie, potrivit noilor date.

Biroul de Statistică Națională a declarat că persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani au înregistrat cea mai mare scădere a ocupării forței de muncă în comparație cu alte grupe de vârstă.

În general, rata șomajului în Marea Britanie a crescut la 4,1% în perioada respectivă, comparativ cu 3,9% anterior.

Firmele au continuat să elimine personalul din salarii, în timp ce se pregăteau pentru sfârșitul schemei guvernamentale.

Aproximativ 695.000 de lucrători din Marea Britanie au dispărut din salariile companiilor britanice din martie, când a început blocajul cauzat de coronavirus.

Schema guvernamentală de păstrare a locurilor de muncă va începe să se reducă luna viitoare înainte de a se încheia pe 31 octombrie.

Directorul de statistici economice ONS, Darren Morgan, a declarat că au existat unele semne că economia s-a „redeschis” în iulie, deoarece restaurantele, pub-urile și coaforii au fost autorizate să tranzacționeze din nou.

„Cu toate acestea, numărul angajaților aflați în statul de muncă a scăzut din nou în august și atât șomajul, cât și concedierile au crescut brusc în iulie, este clar că coronavirusul are încă un impact mare asupra lumii muncii”, a spus el.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata