Topul celor mai ieftine credite de refinanţare

– Pentru a vedea daca o refinantare este avantajoasa pentru tine, trebuie sa compari suma pe care o mai ai de platit la creditul actual cu suma pe care ai avea-o de returnat la noul credit, la care se adauga valoarea taxelor si comisioanelor de refinantare.

În urma analizei ofertelor bancare, realizate de Dailybusiness.ro, acele mai avantajoase refinanţări pentru un credit de 50.000 de euro, pe 30 de ani sunt la:

–    Alpha Bank (DAE 6,5 % şi rata lunară de 299 euro);
–    BRD (DAE 7% şi rata lunară de 319 euro);
–    Emporiki Bank (DAE 6,8%, şi rata lunară de 299 euro).

 

Circa 350 – 400 de euro, costul de refinanţare la un credit de consum

La un credit de consum de circa 10.000 de euro, costul total de refinantare este de circa 350 – 400 de euro. El este format din taxa pentru emiterea scrisorii de refinantare, care poate urca pana la 50 de euro, comisionul de acordare a noului credit (care variaza intre 1 si 2% din valoarea creditului la sold, deci circa 200 de euro pentru un imprumut de 10.000 de euro) si taxa de analiza a dosarului care se invarte in jurul sumei de 150 de euro.

Unele bănci au redus sau chiar anulat comisionul de acordare a noului credit. Alte banci elibereaza gratuit scrisoarea de refinantare. BCR este una dintre ele. De asemenea, BRD elibereaza gratuit scrisoarea de refinantare pentru creditele acordate pana in 2008, informează Dailybusiness.

 

Circa 1.800 de euro, refinanţarea unui credit ipotecar

Creditele ipotecare implica unele comisioane in plus legate de garantia creditului, adica imobilul. Acesta va trebui reevaluat de catre institutia care acorda noul creditul, costul operatiunii fiind de aproximativ 100 de euro.

Dupa evaluare, noul finantator trebuie sa instituie ipoteca de rang doi asupra imobilului, valoarea operatiunii fiind pentru un imobil de 50.000 de euro de 2.000 de lei, deci aproximativ 470 de euro.

Daca se adauga la acestea comisionul de acordare a noului credit, de circa 2%, adica 1.000 de euro, ajungem la concluzia ca insumate, reevaluarea, instituirea ipotecii de rangul doi, comisionul de acordare a noului credit, scrisoarea de refinantare si comisionul de analiza a dosarului costa la un credit imobiliar circa 1.800 de euro.


Citește și
1 Comentariu
  1. Busuioc Craita spune

    Astazi am solicitat scrisoare de refinantare pentru un credit de consum din 2006 si mi s-a cerut un comision de 50 euro,insa conform Dailybusiness.ro, se specifica clar ca BRD elibereaza scrisoarea de refinantare pentru creditele pana in 2008,gratuit.
    Cine minte, cine are dreptate ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata