Topul celor mai profitabile companii. Petroliştii, telefonia şi băncile, pe podium

OMV Petrom este cea mai profitabilă companie românească a anului 2009, în vreme ce cea mai mare cifră de afaceri a avut-o BCR, deşi în funcţie de profitabilitate se situează doar pe locul 11.

Companiile petroliere, cele de telefonie mobilă, bănci, fabricanţi de ţigări şi de ciment ocupă primele zece poziţii ale topului celor mai profitabile companii private din România.

Atât din punctul de vedere al profitabilităţii, cât şi din cel al mărimii cifrei de afaceri, pe primul loc se află companii deţinute de austrieci, scrie Gândul.

Pe primul loc în topul profitabilităţii se află OMV Petrom, care a realizat în 2009 un profit net de 1,36 miliarde de lei (325,7 milioane de euro), urmată de Orange România (1,14 miliarde de lei) şi Vodafone (1,03 miliarde). În top 10 se află şi două bănci: BRD Groupe Société Générale, pe locul 4, cu 779 milioane de lei, şi Raiffeisen, pe 8, cu 288,5 milioane de lei.

Tot în fruntea clasamentului se regăsesc şi GDF Suez Energy România, British American Tobacco, Lafarge Ciment, Carpatcement şi Enel Distribuţie Muntenia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata