Toți abonații operatorului de telefonie amendat de ANPC se declară complet afectați

Piața telefoniei mobile din România este afectată. În urmă cu o săptămână, o companie cunoscută a fost amendată cu suma de 70.000 de lei. După ce operatorul de telefonie mobilă a fost pedepsit, fiindcă a majorat prețul abonamentelor, ANPC a luat o hotărâre. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dispus prin Ordin al președintelui, ca respectiva companie să oprească practicile comerciale incorecte utilizate de operator până în prezent.

„Prin Ordin al Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), s-a dispus ca, de la data de 2 mai 2019, operatorul de telefonie mobilă amendat de comisarii ANPC în urmă cu câteva zile, să înceteze practicile comerciale incorecte faţă de consumatori, constatate în urma controlului, realizate în scopul majorării costurilor abonamentelor. Măsura, prevăzută la art. 13 alin. 1) lit. a) din Legea nr. 363/2007, este una complementară la amenda de 70.000 de lei dispusă după control (…)”, este informația dată într-un comunicat al ANPC remis, vineri, AGERPRES.

În urma acestei măsuri luate, au fost afectați circa 2.338.617 de abonați.

„În urma controalelor efectuate de ANPC, s-a constatat că operatorul economic respectiv utilizează o practică comercială incorectă, contrară diligenţei profesionale, deoarece a ales să transfere anumite costuri – apărute ca urmare a unor modificări legislative – în sarcina consumatorilor, folosind o poziţie de forţă dominantă şi psihologică. Având în vedere că informaţiile trimise, sau care urmează a fi trimise, de către operatorul economic, cu privire la majorarea preţului pachetului de servicii, pot avea impact asupra unui număr de 2.338.617 consumatori, în temeiul prevederii art. 13 alin. 1 lit. b din Legea 363/2007 republicată, ANPC a considerat necesară dispunerea încetării practicii comerciale incorecte, chiar dacă aceasta nu a fost încă utilizată, însă acest lucru este iminent, ca măsură adiţională amenzii aplicate”, afirmă ANPC în comunicat.

Chiar dacă numele operatorului nu a fost divulgat, zvonurile sugerează că Vodafone ar fi fost compania în cauză, amendată de către autorități.

Sursa: capital.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata