Toyota-Panasonic se aventurează să construiască baterii litiu-ion pentru hibrizi în Japonia

O companie comună de baterii a Toyota Motor Corp și Panasonic Corp a declarat marți că va produce baterii litiu-ion pentru mașini hibride la o fabrică din vestul Japoniei din 2022 pentru a satisface cererea tot mai mare de vehicule electrice (EV).

Linia de producție a unei fabrici Panasonic din prefectura Tokushima va avea suficientă capacitate pentru a construi baterii pentru aproximativ 500.000 de vehicule pe an, a declarat Prime Planet Energy & Solutions, Inc într-un comunicat.

„Se așteaptă ca piața globală a vehiculelor electrice să continue să crească rapid”, a spus compania.

Înființată în aprilie, Prime Planet Energy este deținută în proporție de 51% de Toyota Motor, Panasonic deținând miza rămasă.

Proiectul reflectă impulsul ambelor companii de a deveni actori mondiali mai mari într-o industrie vitală pentru dezvoltarea de vehicule electrice accesibile. Panasonic, unul dintre cei mai mari producători de baterii EV din lume, se confruntă cu o concurență intensă ca furnizor de baterii pentru producătorii auto globali, inclusiv Tesla Inc TSLA.O.

Ceilalți jucători de frunte sunt producătorii sud-coreeni și chinezi precum Samsung SDI Co, LG Chem și CATL.

Toyota, cel mai mare producător auto din Japonia, a declarat luna trecută că se așteaptă ca vânzările anuale de vehicule EV să ajungă la 5,5 milioane în 2025, cu cinci ani mai devreme decât era planificat inițial.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata