Toyota spune că există probleme la motoarele modelelor Lexus şi Crown

Constructorul auto japonez Toyota Motor a anunţat joi, 1 iulie, că aproximativ 270.000 de autovehicule vândute în întreaga lume, inclusiv modelele Lexus sedan şi Crown sedan, ar putea avea probleme la motor, ultima problemă de calitate care afectează constructorul nipon după o serie de retrageri masive, transmite AFP.

‘În cel mai rău caz, motoarele defecte, ale căror valve nu funcţionează în mod corect, ar putea să se oprească în timpul mersului’, a declarat purtătorul de cuvânt de la Toyota, Hideto Yukawa.

‘Compania este pregătită să ia măsurile care se impun în cel mai scurt timp posibil’, a adăugat Hideto Yukawa. Potrivit acestuia, Toyota nu exclude lansarea unei operaţiuni de rechemare la service.

Motoarele defecte, unul V8 de 4,6 litri şi unul V6 de 3,5 litri, echipează opt modele de autoturisme Toyota, inclusiv autovehiculele hibride Lexus GS350, GS450h, GS460, IS350, LS460, LS600h şi LS600hL şi modelele Crown sedan.

Imaginea celui mai mare constructor auto din lume a fost afectat de un şir de rechemări la service, în urma cărora aproximativ 10 milioane de autovehicule Toyota din întreaga lume au fost vizate din diferite motive.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata