Traficul aerian mondial depăşeşte nivelul dinainte de recesiune

Cererea pe piaţa transportului aerian a crescut în mai, depăşind nivelul la care era înainte de izbucnirea crizei economice mondiale, a anunţat Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA), citată de Reuters.

Traficul de pasageri a crescut cu 11,7 la sută faţă de mai 2009, iar cel de mărfuri – cu 34,3 la sută.

‘Cererea a crescut puternic în mai, după impactul creat de cenuşa vulcanică în Europa, în luna aprilie. Traficul de pasageri este mai mare cu unu la sută faţă de nivelul dinainte de recesiune, în vreme ce transportul de mărfuri a crescut cu peste şase la sută’, a declarat Giovanni Bisignani, director general IATA.

Creşterea cererii din partea pasagerilor nu a fost decât de 8,3 la sută pentru companiile europene, în vreme ce în America de Sud, creşterea a fost de 23,6 la sută, precizează raportul IATA.

În aprilie, după întreruperea celei mai mari părţi a traficului în Europa, din cauza cenuşii create de vulcanul din Islanda, traficul de pasageri a scăzut cu 2,4 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA) este organizaţie care reprezintă aproximativ 230 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 93 la sută din traficul aerian mondial.

companii aerienecriza economicatransport aeriantransport de marfuri
Comentarii (0)
Adaugă comentariu