Tragedia de la Maternitatea Giuleşti: Bebeluşii decedaţi nu se aflau în incubator

Audierile în cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti vor fi terminate marţi (17 august 2010) seară, a declarat şeful Secţiei Urmărire Penală a Parchetului General, procurorul Marius Iacob, care a precizat că vor fi făcute şi mai multe verificări tehnice ale instalaţiilor şi aparaturii din incinta unităţii sanitare.

Marius Iacob a precizat că în sala în care s-a produs incendiul se aflau opt incubatoare şi trei mese, iar bebeluşii care au murit erau aşezaţi pe acele mese. El a menţionat că sala de terapie intensivă pentru nou-născuţi era prevăzută cu un sistem pe bază de cartelă, iar în prezent înăuntru „este fum pe toţi pereţii şi pe toată aparatura din acea încăpere”.

„Am ridicat şi nişte camere (video – n.r.) care erau pe hol şi vom face o expertiză informatică. Am ridicat şi nişte componente ale sistemului. Holul era monitorizat video”, a mai spus Marius Iacob.
Procurorul a anunţat că cercetările vor continua şi în cursul zilei de miercuri pentru că specialiştii au spus că au nevoie de mai multe zile pentru a verifica fiecare aparat în parte, fiecare instalaţie în parte.

„Sunt aproximativ 70 de prize de verificat şi aproximativ 10 aparate medicale. O să vedem şi starea şi capacitatea instalaţiei electrice pe care putea să o suporte sau nu”, a afirmat procurorul. Întrebat cine a anunţat incendiul din clinică, Marius Iacob a spus doar că a fost „cineva din personalul medical”. Marius Iacob a menţionat că nu se poate trage concluzia că incendiul a fost provocat de o improvizaţie la sistemul electric, însă a afirmat că acea improvizaţie a existat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata