Tragedii precum cea de la Colectiv nu trebuie să se mai întâmple vreodată; împreună trebuie să înlăturăm cauzele, declară Dacian Cioloş

Premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat, marți, 17 noiembrie, în plenul Parlamentului, că tragedii precum cea de la Colectiv nu trebuie să se mai întâmple vreodată iar pentru asta trebuie înlăturate cauzele acestei tragedii, mai ales corupția.

„Sunt deplin conștient că așteptările sunt uriașe și vă asigur că eu și echipa mea vom face tot ce ne stă în putință pentru a le răspunde pe măsura mandatului nostru. Acest Guvern apare într-un context social și politic excepțional. Mi-e greu să încep acest cuvânt de deschidere fără să aduc tribut victimelor și familiilor victimelor tragediei de la clubul Colectiv. Gândurile noastre rămân alături de ele. România pe care vrem să o sădim e România lor. Tragedii precum cea de la Colectiv nu trebuie să se mai întâmple vreodată. Este datoria morală pe care trebuie să ne-o asumăm cu toții, de aceea împreună trebuie să înlăturăm cauzele acestei tragedii mai ales corupția”, a spus Cioloș în plenul reunit al Parlamentului, care va vota noul Cabinet.

El a adăugat că este un moment critic, pentru că încrederea în mediul politic, în autoritățile statului pare slăbită iar oamenii așteaptă acum mai mult decât oricând în ultimii 25 de ani o schimbare a felului de a fi administrat interesul public.

„Președintele și dumneavoastră, partidele politice, ați înțeles acest moment critic și de aici a izvorât mandatul acestui guvern. Programul propus de noi trebuie să răspundă acestei realități. Sarcina acestui guvern va fi de a crea cadrul necesar neutru din punct de vedere politic care să pună bazele acestor transformări structurale. Ne asumăm un set de măsuri concrete, limitate ca număr, dar cu impact și cu importanță sistemică”, a menționat Cioloș. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata