Traian Băsescu a fost ales preşedinte al Partidului Mişcarea Populară

Traian Băsescu a fost ales, duminică, 27 martie, cu unanimitate de voturi, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, la Congresul extraordinar al formaţiunii politice.

Alegerile locale ar putea fi „postamentul” pentru ca în toamnă PMP să fie un partid care va guverna România, a declarat duminică Traian Băsescu, după ce a fost ales preşedinte al formaţiunii politice.

„Pentru că noi plecăm de la premisa că totuşi vom obţine locul întâi, am convingerea că îmi voi asuma rezultatele foarte bune ale Partidului Mişcarea Populară în alegerile locale, alegeri care vor fi postamentul pentru ca în toamnă să fim un partid care va guverna România”, a spus Băsescu la Congresul extraordinar al PMP.

Alături de Băsescu din noua echipă de conducere a PMP mai fac parte Eugen Tomac, preşedinte executiv, Dorel Onaca, secretar general, şi doi prim-vicepreşedinţi — Siegfried Mureşan şi Cristian Diaconescu.

În cadrul lucrărilor Congresului au avut loc alegeri şi pentru membrii Comisiei de Cenzori şi ai Comisiei de Arbitraj şi Integritate. De asemenea, au fost aleşi doi secretari generali adjuncţi, 14 vicepreşedinţi şi 14 secretari executivi, care vor întregi Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii.

Anunţurile au fost făcute de Jean Fălcescu, preşedinte al comisiei de organizare a Congresului extraordinar al PMP. Pentru alegerea conducerii PMP au votat 480 de delegaţi.

PMP este singurul partid care a votat în cadrul unui congres unirea Basarabiei cu România, a declarat Traian Băsescu, duminică, după ce le-a cerut celor peste 2.200 de participanţi la eveniment ca ”un exerciţiu” să-şi exprime opţiunea prin vot deschis pe acest subiect.

Nu pot să nu mă gândesc la unioniştii care astăzi la Chişinău organizează activităţi pentru a marca împlinirea a 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România. (…) Chiar dacă în programul nostru politic a mai fost votat o dată, eu aş face un exerciţiu care mi se pare interesant chiar dacă nu suntem neapărat într-o normă de reprezentare strictă, doar 480 de persoane avem drept de vot astăzi ca urmare a normei stabilite. Deja, la ce văd în sală, s-au depăşit demult cei 2.200 de participanţi . (…) Exerciţiul pe care l-aş face ar fi următorul: Să vă întreb, pentru că avem nevoie de confirmare, dacă unirea României cu Republica Moldova este un obiectiv pe care-l acceptaţi. Cine este pentru? Mulţumesc. Împotrivă? Întoarceţi camerele (de filmat — n.r.) să vedeţi că nu este nimeni împotrivă. (…) Suntem singurul partid din România care într-un congres a dat un asemenea vot”, a spus Traian Băsescu în aplauzele participanţilor la congres. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata