Traian Băsescu a inspectat lucrările de la digul din Doljeşti

Preşedintele Traian Băsescu a inspectat marţi, 10 august, lucrările începute în urmă cu o zi la digul care este ridicat în comuna Doljeşti, din judeţul Neamţ.

Timp de 20 de minute, şeful statului a stat de vorbă, în satul Rotunda, cu reprezentanţii firmelor care construiesc digul, precum şi cu autorităţile locale şi judeţene.

„Bine că s-a demontat povestea aia din timpul inundaţiilor când unii spuneau că de ce nu se pun materialele de construcţii din casele dărâmate în dig„, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele s-a arătat interesat dacă localnicii mai sunt dispuşi să cedeze terenurile pe care le deţin pe malul Siretului, pentru construcţia digului. „Cu terenurile cum rămâne domnule primar”, s-a adresat Traian Băsescu primarului comunei Doljeşti, Gheorghe Cojocaru.

Şeful statului s-a arătat interesat, de asemenea, dacă în proiectul de construcţie a digului au fost incluse şi lucrări de consolidare şi a cerut ajustarea distanţelor cuprinse iniţial în proiectul de prefezabilitate. „Ştiţi de ce îmi era cel mai frică? Să nu cumva să plecaţi în vacanţă”, a glumit preşedintele cu constructorii.

Traian Băsescu a declarat că trebuie făcută o lege de exproprieri ca în situaţia drumurilor pentru ca lucrările de construcţie a digului să nu fie blocate de refuzul unor cetăţeni de a renunţa la terenuri.

Luni au început, la Doljeşti, lucrările de construcţie şi consolidare a digului de pe malul râului Siret. În valoare de 40 milioane de lei, finanţarea asigurată de Guvern reprezintă lucrări pe o distanţă de 7,9 kilometri în satele Rotunda şi Buruieneşti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata