Traian Băsescu: Cred că ar trebui reevaluat momentul intrării României în zona euro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la postul public de radio, că ar trebui reevaluat momentul aderării României la zona euro.

Şeful statului a explicat că anul 2014 stabilit pentru aderarea României la zona euro ar putea fi menţinut, dar se teme că România va ieşi din criză foarte slăbită din punct de vedere financiar şi economic.

„Obiectivul nostru este să intrăm în zona euro. Statul român şi-a asumat trecerea la moneda europeană, însă cred că ar trebui reevaluat momentul intrării României în zona euro. Ne-am putea menţine anul 2014 ca moment de aderare a României. Ţara noastră poate atinge parametri ceruţi – deficit sub 3%, datoria publică sub 60% din PIB.

Acesta din urmă este un element pe care România îl îndeplineşte în momentul de faţă, iar proiecţia pentru deficit sub 3% este anul 2012. Problema este dacă România va fi suficient de consolidată financiar şi economic pentru a face faţă în zona euro”, a spus preşedintele.

Traian Băsescu a susţinut că necesitatea reevaluării momentului aderării României la zona euro este determinată şi de „nerezolvarea promptă a deficitelor structurale pe care România le are”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata