Traian Băsescu: Dacă va fi cazul, România va fi un partener loial al NATO şi al Israelului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la finalul întâlnirii cu şeful statului israelian, Shimon Peres, că, „dacă va fi cazul”, România va fi un partener loial al NATO şi al Israelului. Băsescu a răspuns astfel unui ziarist care l-a întrebat dacă România va pune la dispoziţia Israelului baze şi spaţiul său aerian în cazul unui conflict cu Iranul.

„Cred că nu este momentul să vorbim despre un conflict. Noi sperăm ca sancţiunile impuse de Consiliul de Securitate ONU să creeze la Teheran soluţia corectă, nu aceea a săpării de gropi pentru militarii americani, ci aceea a deschiderii negocierilor transparente, iar, dacă va fi cazul, România va fi un partener loial al Alianţei NATO, din care face parte, şi un partener loial al Israelului”, a afirmat Traian Băsescu.

El a mai spus că l-a informat pe omologul său israelian de faptul că România „susţine fără rezerve” aplicarea rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU cu privire la sancţiunile ce urmează a fi aplicate Iranului.

Am subliniat că plecăm de la principiul dreptului fiecărui stat de a utiliza energia nucleară pentru scopuri civile, dar respingem ideea că un stat ca Iranul ar putea să fie deţinător de armament nuclear”, a adăugat preşedintele României.

Băsescu a apreciat că problema Iranului trebuie rezolvată prin negocieri şi diplomaţie.

„Diplomaţia este cea care trebuie, în opinia noastră, să soluţioneze diferendul Iranului, cu lumea, cu democraţia”, a conchis şeful statului român.

Citește și
1 Comentariu
  1. VLAICU M. spune

    N-AR FI BINE CA ROMANIA SA FIE NEUTRU IN ACEST CONFLICT……NU E MAI BINE CA JIDANII SA-SI SPELE PACATELE LOR SINGURI…..IAR SA FACEM LA FEL CA SI-N RABOIUL-II MONDIAL…..IAR SA FIM CRITICATI …ISRAELUL TREBUIE SA-SI DUCA POLITICA LOR DE …..SI TREBUIESC LASATI IN PACE………JIDANII AU PLANURILE LOR.LASATI-I SA-LE DUCA PANA LA CAPAT SINGURI!.SA-SI SPELE RUFELE IN FAMILIE !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata