Traian Băsescu, dispus să-şi vireze salariul într-un Fond de Solidaritate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică (9 mai 2010) după întâlnirea cu sindicatele, că este dispus ca până la sfârşitul anului să-şi vireze salariul într-un Fond de Solidaritate.

„În ceea ce mă priveşte vă asigur, şi nu vreau să pară un populism, că sunt dispus ca până la sfârşitul anului să virez salariul într-un fond de solidaritate. Dacă vă uitaţi pe declaraţia de avere, veţi putea constata că pot să fac acest lucru.
Cred că avem nevoie de solidaritate în momentul de faţă, dacă vrem să nu împingem ţara către o situaţie ca în Grecia„, a spus Traian Băsescu. Preşedintele a mai precizat că nu a încheiat o înţelegere cu sindicatele, ci a stabilit împreună cu acestea funcţionarea unei comisii.

„Eu nu am cum să dau o garanţie, dar nu puteţi să mă suspectaţi că nu m-am uitat foarte bine în cifrele bugetului, că nu înţeleg foarte bine ce urmează să se întâmple. Avem o variantă lesnicioasă. Încă nu s-a semnat acordul cu Fondul, putem să îl schimbăm imediat de la soluţiile pe care Guvernul le-a propus şi să trecem pe creşterea de fiscalitate.

Dar după părerea mea acea soluţie este una care frânează dezvoltarea economică şi care ne va împinge să continuăm să luăm credite tot mai mari ca să putem plăti ineficienţa aparatului de stat şi sistemul exagerat de protecţie socială”, a avertizat şeful statului.
El s-a arătat convins că în urma aplicării acestui program România va trece la creştere economică, apreciind, totodată, că discuţiile cu reprezentanţii sindicatelor au fost foarte bune.

„Bune, în sensul că am analizat raţional situaţia în care ne aflăm. Înţeleg foarte bine că liderii sindicali trebuie să dea explicaţii membrilor lor, explicaţii pe care nu ei trebuie să le dea, ci Guvernul, partenerii lor sociali. Din acest motiv nu li se poate cere mai mult decât să îşi apere interesele membrilor lor. Eu însă solicit, tuturor, şase luni în care să dea o şansă României, până la sfârşitul anului”, a solicitat preşedintele.

Şeful statului a mai spus că este vorba de aplicarea unor măsuri dure şi că înţelege nemulţumirea populaţiei. „Îmi este extrem de greu să mă gândesc cum primeşte un pensionar sau un salariat la stat astfel de măsuri. Înţeleg nemulţumirea, dar vreau ca toţi să ştim ce facem. A continua cum am mers până acum înseamnă să angajăm un nou împrumut”, a precizat Traian Băsescu.

Citește și
1 Comentariu
  1. vale_smyle91 spune

    domnule presedinte sunt incatata ca v-ati gandit sa va donati salariul,dar va rog sa ii retineti domnului parlamentar din Camera Deputatilor care in timp ce se dezbatea legea pensiilor urmarea cu mult interes si zambind cu nonsalanta in fata camerelor de luat vederi(sursa B1 emisiunea Nasu) filme porno,salariul pana la sfarsitul anului. pt ca nu isi merita salariul de parlamentar. CIUVAT GABRIELA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata