Traian Băsescu îi sugerează lui Dan Voiculescu să solicite, la rândul său, o sesiune extraordinară

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis miercuri (28 iulie 2010), o scrisoare vicepreşedintelui Senatului Dan Voiculescu, sugerându-i să solicite, la rândul său, convocarea unei sesiuni extraordinare în vederea dezbaterii proiectelor pe care le consideră prioritare, potrivit unui document postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

„Având în vedere înalta funcţie pe care o deţineţi până în data de 7 august 2010, vă puteţi adresa Biroului Permanent al Senatului României, pentru ca, în conformitate cu art.81 alin.(1) din Regulamentul Senatului, să convoace o altă sesiune extraordinară a Senatului care să includă pe ordinea de zi proiectele legislative propuse prin scrisoarea dumneavoastră, proiecte „extrem de necesare pentru economia şi societatea românească”, sens în care vă urăm succes”, se arată în scrisoarea adresată de şeful statului.

El susţine că în scrisoarea în care a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a precizat durata acesteia, aşa cum prevede Regulamentul Senatului. „Prin adresa nr. 1918 din 21 iulie 2010, în temeiul art. 66 alin. (2) din Constituţia României, am solicitat întrunirea în sesiune extraordinară a Senatului României „în prima parte a lunii august”. În mod firesc, prin această formulare, am avut în vedere perioada 1-15 august 2010.

Am înţeles să propunem această formulare decentă, cu privire la durata sesiunii extraordinare, pentru a da posibilitatea Senatului României să-şi stabilească programul de activitate în acest interval propus.
Dacă formularea „în prima parte a lunii august” vă creează confuzii, mai mult sau mai puţin formale, cu privire la intervalul în care urmează a se desfăşura sesiunea extraordinară a Senatului României, vă solicităm să luaţi act că înţelegem ca această sesiune extraordinară să se desfăşoare în perioada 1 august-15 august 2010″, a explicat Traian Băsescu.

Potrivit şefului statului, ordinea de zi propusă pentru sesiunea extraordinară rămâne neschimbată. „În ceea ce priveşte ordinea de zi propusă pentru sesiunea extraordinară, aceasta rămâne neschimbată în conformitate cu adresa noastră nr. 1918 din 21 iulie 2010, proiectele de lege propuse spre dezbatere fiind o necesitate pentru accelerarea actului de justiţie, cerinţă menţionată în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a precizat Traian Băsescu.

Vicepreşedintele Senatului Dan Voiculescu i-a transmis, miercuri, şefului statului, Traian Băsescu, prin intermediul unei scrisori deschise, că este necesar să refacă cererea de convocare a sesiunii extraordinare a Parlamentului şi să menţioneze şi durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare, în conformitate cu prevederile regulamentului Camerei superioare a legislativului.

„Pentru a putea derula procedurile parlamentare prevăzute de Regulamentul Senatului, este necesar să refaceţi cererea dumneavoastră şi să menţionaţi şi durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare, în conformitate cu prevederile art. 81 alin.(2) din Regulamentul Senatului.
După ce solicitarea dumneavoastră va îndeplini toate condiţiile legale, Biroul Permanent al Senatului va dezbate şi va decide calendarul şi ordinea de zi a sesiunii extraordinare”, i-a transmis Voiculescu lui Băsescu.

Dan Voiculescu susţinea totodată includerea pe ordinea de zi a OUG 58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale”, OUG 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, OUG nr. 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării, precum şi modificarea Codului Fiscal în sensul reducerii la 5% a TVA la alimentele de bază şi pentru construcţiile noi, dar şi instituirea cadrului legal necesar pentru acordarea de titluri de stat pentru bugetari, cu maturitate la 3-5 ani, proporţional cu reducerile salariale suferite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata