Traian Băsescu: Imigraţia în Marea Britanie a menţinut şomajul la o rată rezonabilă

Imigrația în Marea Britanie a fost un lucru bun pentru România pentru că a menținut șomajul la o rată rezonabilă, a declarat vineri președintele României, Traian Băsescu, pentru postul BBC Radio 4.

„Faptul că o parte din români au decis să muncească în afara granițelor României a fost un lucru care ne-a ajutat foarte mult, menținând șomajul la o rată rezonabilă”, a spus șeful statului român, adăugând că banii trimiși în țară de lucrătorii români au ajutat economia României. „În timpul perioadei de criză, banii trimiși acasă de românii din străinătate au menținut practic echilibrată balanța schimburilor comerciale”, a menționat președintele român.

„Vreau să fiu bine înțeles, imediat ce condițiile economice din România o vor permite, vom fi gata să-i invităm înapoi. România are nevoie de acești oameni”, a mai spus Băsescu, explicând că este vorba de „oameni care înțeleg că nu statul este cel care are obligația — ca în timpul regimului comunist — să aibă grijă de viețile fiecăruia dintre ei în parte”. „Aș fi foarte fericit să vină înapoi, probabil imediat ce salariile din România se vor apropia de cele din Marea Britanie, Franța, Italia sau Spania„, a apreciat șeful statului român. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata