Traian Băsescu l-a decorat pe Hans-Gert Pottering cu Steaua României în grad de mare ofiţer

Președintele Traian Băsescu l-a decorat miercuri, 9 iulie,  pe Hans-Gert Pottering, membru al Parlamentului European și președintele Fundației „Konrad Adenauer”, cu Ordinul Național Steaua României în grad de mare ofițer.

„În ultimii 10 ani am avut un parteneriat cu dumneavoastră atât în calitate de președinte al Parlamentului European, cât și în calitate de reprezentant al Germaniei, reprezentant proeminent al Germaniei în Uniunea Europeană. Am avut ocazia să vă cunosc și să știu multe lucruri despre activitatea de 35 de ani pe care ați desfășurat-o în Parlamentul European. Consider că înmânarea unei înalte decorații a statului român dumneavoastră personal este o onoare și pentru mine și pentru poporul român”, i-a spus Traian Băsescu lui Hans-Gert Pottering.

De asemenea, șeful statului i-a mulțumit acestuia pentru ceea ce a făcut pentru România.

„Ați fost unul dintre politicienii extrem de importanți care după revoluțiile din 1989 din spațiul comunist ați promovat ideea integrării acestor țări în UE. La vremea la care dumneavoastră susțineați ideea integrării fostelor state comuniste, puțini erau optimiști. Iată că ideile mari pentru Europa rezistă și se materializează iar pentru ce-ați făcut pentru Uniunea Europeană, pentru România eu țin să vă mulțumesc”, i-a mai spus Traian Băsescu.

Hans-Gert Pottering a afirmat că nu se aștepta să fie decorat de președintele Românie. „Când am fost ales pentru Parlamentul European, pentru prima dată în 1979, dacă cineva mi-ar fi spus că o să fiu pe 9 iulie 2014 la Administrația Prezidențială din București și că voi primi din partea președintelui României o înaltă decorație aș fi spus că este un vis, ar putea fi o speranță, dar nu va fi realitate”, a arătat președintele Fundației „Konrad Adenauer”.

În același timp, el a punctat că Uniunea Europeană nu este doar o organizație politică, ci o comunitate de state, cetățeni, care sunt uniți sub aceleași principii.

Președintele Traian Băsescu a primit miercuri și o delegație a Uniunii Creștin-Democrate din Bundestagul RF Germania. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata