Traian Băsescu: Legea ANI trebuie făcută astfel încât să răspundă angajamentelor României

Legea Agenţiei Naţionale de Integritate trebuie făcută în aşa fel încât să răspundă angajamentelor României, iar decizia Curţii Constituţionale creează condiţiile necesare în acest sens, a declarat marţi, 20 iulie, preşedintele Traian Băsescu, după ce Comisia Europeană a făcut public raportul privind justiţia în ţara noastră.

Referindu-se la formularea existentă în raportul CE, conform căreia noua lege a ANI „subminează grav procesul confiscării bunurilor nejustificate”, şeful statului a arătat că „formularea CE este extrem de dură, pe bună dreptate”.

„Decizia de ieri (luni – n.r.) a CCR creează condiţii. Legea ANI trebuie făcută în aşa fel încât să răspundă angajamentelor României, care vizează posibilitatea publicului şi a statului de a vedea ce se întâmplă cu averea unui demnitar”, a spus preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a calificat raportul Comisiei Europene privind Justiţia din România drept unul „corect” pe fond, dar „debalansat în privinţa unor aprecieri politice”.

„Îl consider, pe fond, un raport care face aprecieri corecte. (…) Cred că este debalansat în privinţa unor aprecieri politice”, a afirmat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata