Traian Băsescu: Mă intrigă politicianul supărat că i s-a tăiat salariul, dar are o prezenţă de 1% în Parlament

Preşedintele Traian Băsescu s-a arătat „intrigat” miercuri (11 august 2010) de faptul că există politicieni cu o prezenţă de 1% la lucrările Parlamentului, dar nemulţumiţi că li s-a redus salariul cu 25%.

„Dacă mă intrigă ceva, mă intrigă politicianul supărat că… i s-a tăiat 25% din salariu şi el are o prezenţă de 1% la lucrările Parlamentului, dacă discutăm de vacanţe şi pretenţii”, a declarat şeful statului la postul public de radio.
Pe de altă parte, întrebat dacă este într-o perioadă de lucru sau de concediu, Traian Băsescu a spus că mai pleacă uneori în week-end din Bucureşti. „Constituţional, eu nu pot avea concediu, aşa că fug un week-end, un week-end şi o zi, cât pot, din Bucureşti”, a susţinut Băsescu.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat „mânios” de reducerile salariale cu 25%, afirmând că încă nu ştie la ce cheltuieli să renunţe, având în vedere faptul că şi el, în calitate de bugetar, este afectat de această măsură. „În primul rând, trebuie să spun că sunt mânios, având în vedere că sunt doar bugetar.

În al doilea rând, vreau să vă spun că această tăiere cu 25% se simte dramatic evident la cei cu venituri foarte mici, se simte însă şi la cei cu venituri ceva mai mari sau medii, cum e cazul parlamentarilor, pentru că suma tăiată de acolo este una consistentă. Nu ştiu foarte bine de unde am să tai, o să văd pe parcurs”, a spus Antonescu la finalul şedinţei Biroului Politic Central al PNL.

Citește și
1 Comentariu
  1. Ovidiu spune

    Care este nesimtitul cu 1% prezente la Parlament?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata