Traian Băsescu, pentru a patra oară în vizită la podul de la Dorneşti – Suceava

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat joi (19 august 2010) şantierul de la podul de pe râul Suceava, pe DN 17A, rupt de viitură de la inundaţiile din luna iunie, de la Dorneşti. Şeful statului a fost însoţit de ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

Traian Băsescu s-a arătat mulţumit de stadiul lucrărilor. Preşedintele a susţinut că soluţia adoptată pentru construcţia podului este foarte apropiată de cea de la Mărăcineni şi şi-a exprimat convingerea că având acelaşi proiectant şi acelaşi constructor va fi o execuţie de calitate. Se estimează că lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Iniţial, valoarea lucrărilor a fost estimată la 2 milioane de euro, şeful de şantier Alexandru Branici precizând că urmează să se execute, în aval, şi pragul de fund, pentru a proteja atât podul rutier, cât şi pe cel de cale ferată alăturat. În aceste condiţii, Branici a susţinut că valoarea lucrărilor ar putea fi dublată. Lucrările la pod au demarat la începutul lunii iulie. Podul de la Dorneşti de pe DN 17A a fost construit în 1965.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata