Traian Băsescu: Victor Ponta să o revoce din funcţie pe Ştefania Duminică pentru plagiat

Preşedintele Traian Băsescu îi cere premierului Victor Ponta să o revoce din funcţie pe Ştefania Duminică, secretar de stat la Ministerul Educaţiei, pentru plagiat.

„De asemenea, l-aş ruga public, îl rog pe domnul prim-ministru Victor Viorel Ponta s-o revoce pe doamna Ştefania Duminică, secretar de stat la Ministerul Educaţiei pentru plagiat. Am confruntat şi eu cele două lucrări, cea a doamnei Duminică şi cea a unei colege care terminase cu vreo patru ani înainte aceleaşi cursuri pentru masterat şi nu există niciun dubiu. Chiar dacă nu sunt specialist, este bine să o revoce”, a declarat Băsescu, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Băsescu a adăugat că înţelege faptul că premierului îi este greu să revoce pe cineva pentru acest motiv.

„Ştiu că lui Victor Ponta îi este foarte greu să revoce pe cineva pentru plagiat, pentru că nu s-a autorevocat pe el pentru plagiat, dar doamna Duminică nu mai are niciun fel de autoritate morală în calitate de hoţ. Această doamnă a furat, ca şi premierul, furt intelectual se numeşte şi este bine să plece din funcţii de demnitate publică”, a conchis şeful statului.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata