Tranşa de împrumut de la FMI, sub semnul întrebării

– Eliberarea urmatoarei transe din imprumutul extern va sta sub semnul intrebarii in cazul in care Curtea Constitutionala va amana din nou o decizie pe cele doua proiecte de legi.

Reprezentantul Romaniei la Fond, Mihai Tanasescu, afirma in urma cu o saptamana ca este convins ca masurile de austeritate vor fi adoptate pana pe 28 iunie, la intalnirea boardului, informeaza Evenimentul Zilei.

Eu sunt convins ca vom intra in board pe 28 iunie, pentru ca au fost depasite problemele cu adoptarea masurilor de austeritate”, declara Tanasescu.

De altfel, convingerea acestuia era sustinuta si de alti experti ai institutiei financiare internationale.

„Masurile de ajustare fiscala, care constituie actiuni prealabile eliberarii unei noi transe in programul cu Romania, trebuie sa fie aprobate de Curtea Constitutionala si desigur noi respectam aceasta procedura. Nu credem insa ca avem vreun motiv de ingrijorare”, a declarat, saptamana trecuta, Caroline Atkinson, director in Departamentul de relatii externe al FMI.

Expertii FMI ar putea veni la Bucuresti, cel mai probabil, in a doua parte a lunii iulie. 850 de milioane de euro este urmatoarea transa din imprumutul extern care va fi virata de FMI in conturile BNR.

Citește și
1 Comentariu
  1. Eu spune

    In conditiile in care banii intra in conturile BNR, sa se faca public modul in care acesti bani sunt cheltuiti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata