Transfer controversat. Primăria Capitalei vrea să ofere Sectorului 3 o parte a Bulevardului Unirii

PMB vrea să transfere o parte a bulevardului Unirii către sectorul 3, pentru „lucrări de amenajare”, potrivit unui proiect CGMB. Ana Ciceală (USR) spune că prin acest transfer Primăria Sectorului 3 ar vrea să acopere o cheltuială ilegală din urmă cu mai mulți ani. Cum răspunde Robert Negoiță.

„Se aprobă transmiterea bd. Unirii (tronsonul cuprins între Piața Alba Iulia și bd. Mircea Vodă din administrarea Consiliului General al Municipiului București – Administrația Srăzilor în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, cu excepția administrăii instalațiilor de semaforizare și reglementarea semnalizării rutiere a acestuia, în vederea realizării lucrărilor de amenajare/reamenajae urbană”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi.

În raportul de specialitate al proiectului, semnat de primarul Gabriela Firea, se arată că cei de la Consiliul Local al Sectorului 3 au făcut solicitarea pentru transfer.

„În vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite în domeniul administrării drumurilor publice și a lucărilor de artă, în principal a acelor acțiuni care să conducă la continuarea procesului de modernizare și reabilitare a infrastrcturii, în scopul creșterii calității mediului și a indicilor de calitate ai vieții pentru locuitorii Capitalei, consider oportună solicitarea Consiliului Local al Sectorului 3 de a realiza lucări de amenajare/reamenajare a bd. Unirii”, se arată în raport.

Proiectul privind transferul acestui bulevard la sectorul 3 a fost și luna trecută pe ordinea de zi a ședinței CGMB, însă a fost respins, în ciuda faptului că avea novoie de o majoritate simplă, potrivit noului Cod Administrativ.

Amenajarea bulevardului Unirii este una controversată, iar potrivit Anei Ciceală, consilier USR, în urmă cu 4 ani, un raport al Curții de Conturi arată că o investiție de 100 de milioane de lei a Primăriei sectorului 3, pentru amenajarea unei părți a acestei artere, ar fi fost făcută ilegal, bulevardul fiind în administrarea Primăriei Capitalei.

„Robert Negoiță vrea să acopere ilegalitatea cheltuirii banilor pe acest bulevard, sunt 100 de milioane de lei, pe care i-a cheltuit complet nelegal, a constat și Curtea de Conturi asta, și acum practic cere sprijinul colegilor din PSD-ALDE să acopere ilegalitatea și să scape de răspunderea inclusiv penală. Cele 100 de milioane de lei au fost cheltuite pentru amenajarea bulevardului, acum mai mulți ani, în mod complet nelegal, amenajând bulevardul chiar daca nu-l avea în administrare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ana Ciceală, consilier USR în cadrul Consiliului General ala Municipiului București.

În replică, primarul Sectorului 3 spune că nu este nicio ilegalitate în ceea ce privește refacerea bulevardului și îi acuză pe politicienii „care propagă aceste minciuni” că nu sunt în stare să planteze un copac.

„Nu există nicio ilegalitate, politicienii care propagă aceste minciuni sper că sunt doar dezinformați, deși tare îmi este frică de faptul că sunt niște diletanți răuvoitori. Așa cum se poate constata din documentele oficiale și publice ale Curții de Conturi, se impune doar reglementarea din punct de vedere contabil a investiției făcute, investiție existentă și de care beneficiază toți locuitorii Capitalei. Nu există niciun cuvânt, nici măcar sinonim cu noțiunea de ilegal. Este doar o nouă încercare disperată a unora care nu sunt în stare să planteze nici măcar un copac, oameni care știu doar să stea pe margine și să inventeze probleme”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

bulevardNegoitaUNIRII
Comentarii (0)
Adaugă comentariu