Transportatorii ameninţă, din nou, cu proteste

Confederaţia Operatorilor de Transport Autorizaţi din România (COTAR) se dezice de declaraţiile preşedintelui Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, pe care le consideră în afara realităţii, se arată într-un comunicat al COTAR.

COTAR a semnat cu autorităţile statului un protocol prin care se doreşte soluţionarea tuturor problemelor cu care se confruntă transportatorii de persoane şi de marfă, de la problemele legate de starea drumurilor, la controale, corupţie şi piraterie. „Toate problemele de care face caz preşedintele FORT vor fi trecute în Legea Unică a Transporturilor.

La acest act normativ se va lucra începând cu 30 martie 2010, ţinând cont că este unul din punctele protocolului semnat cu primul-ministru Emil Boc. Acest act normativ va fi finalizat până în luna august 2010. Suntem convinşi că odată cu publicarea Legii în Monitorul Oficial toate problemele transportatorilor vor avea cadrul legal de rezolvare, iar autorităţile de control vor avea normele juridice în baza cărora să aplice prevederile legii’, a declarat preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.

COTAR aşteaptă ca în şedinţa de Guvern de miercuri să fie aprobată OUG prin care se va pune capăt pirateriei în transportul de persoane, taxi, şcoli de conducători auto. „Dacă OUG nu va fi aprobată astăzi atunci organizaţiile membre ale COTAR vor relua acţiunile de protest până la blocarea drumurilor naţionale. De data asta nu vom mai ceda la nici o negociere până la semnarea OUG”, a mai spus Ştefănescu.

Preşedintele COTAR susţine că FORT nu face parte din COTAR. ,,Este o organizaţie singulară, nu a purtat discuţii cu noi referitoare la acest protest, nu ştim care este procentul de reprezentare în rândul transportatorilor de persoane’, a mai spus Ştefănescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata