Tranzacție cu peste 145 milioane de acțiuni Petrom la bursă, cea mai însemnată din ultimii trei ani

Miercuri, la ora 12:55, a fost realizată cea mai mare tranzacție cu acțiuni OMV Petrom (SNP) din ultimii trei ani, cu 145,8 milioane de acțiuni, potrivit datelor de la BVB. Valoarea tranzacției se ridică la 63,4 milioane de lei.

La aceasta se adaugă tranzacții adiționale ce ridică rulajul cu acțiunile emitentului la peste 160 de milioane de acțiuni, acesta reprezentând cel mai mare volum tranzacționat pe SNP din octombrie 2004 încoace, când existau discuții avansate cu privire la privatizarea Petrom.

Preţul la care a fost închisă tranzacţia este de 0,435 lei pe unitate, asemănător cu cel din şedinţa precedentă. Tranzacția a fost realizată prin piața regular, nu prin piața tranzacțiilor speciale deal.

În primele nouă luni din an, Petrom a înregistrat un profit net de 785 milioane de lei, în scădere puternică cu 43% față de profitul net de 1,37 miliarde de lei în perioada similară a anului anterior, după ce la șase luni din 2019 avea un profit net uriaș de 2 miliarde de lei, în creștere cu 53% față de perioada similar din 2018.

Valoarea companiei la BVB se ridică la circa 24,5 miliarde de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata