Tranzitarea podurilor de la Cernavodă şi Giurgeni se taxează începând de vineri

21

Soferii care vor tranzita podurile peste Dunare la Giurgeni – Vadul Oii si Fetesti Cernavoda trebuie sa plateasca, incepând de vineri (20 noiembrie 2009), taxe de trecere pe baza de abonament.

Astfel, potrivit Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), conducatorii auto pot achizitiona abonamente pentru 50, respectiv 100 de treceri, valabile intr-un an calendaristic. Cele mai mici tarife de trecere peste podul de la Cernavoda sunt pentru motociclete (inclusiv cele cu atas) – intre 280 de lei (50 de treceri) si 490 lei (100 de treceri).

Posesorii de autoturisme, inclusiv cele de teren, vor fi nevoiti sa achite 400 de lei pentru 50 de tranzitari, respectiv 700 de lei pentru 100 de treceri, in timp ce pentru microbuzele si autovehiculele cu masa totala maxima autorizata sub 12 tone se plateste un tarif cuprins intre 1.400 si 2.450 lei, in functie de tipul de abonament ales.
Firmele care detin autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu minim patru axe trebuie sa achite, pentru 50 de treceri, suma de 2.720 lei, iar pentru 100 de treceri, 4.760 lei.

Tarife mai mici sunt percepute pentru utilizarea Podului de la Giurgeni-Vadul Oii, unde motociclistii vor achita pentru o suta de treceri, maxim 280 de lei, soferii de autoturisme si de teren – 560 lei, microbuzele sau autovehiculele cu masa maxima totala autorizata sub 12 tone – 1.330 lei, autobuzele si autocarele – 2.240 lei, si autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12 tone si minim patru axe (inclusiv) – 3.290 lei.

Abonamentele vor fi eliberate pe baza cererii completate de catre utilizatori si transmise prin fax la Agentia de Control si Încasare Fetesti, respectiv la Agentia de Control si Încasare Giurgeni.
Cererile sunt disponibile online pe site-ul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR), pe pagina principala, dar si la sediul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Constanta. Soferii vor trebui sa pastreze cuponul primit din partea acestor institutii pentru control.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata