„Trenul Aducerii Aminte” va reface traseul Turnu Severin – Bucureşti, de 1 Decembrie

Trenul regal, având la bord Familia Regală, va reface traseul Turnu Severin – București, pe 1 Decembrie, ca un omagiu adus regelui Carol I, la 150 de ani de la venirea sa în țară.

 Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al regelui Mihai I, transmis luni, „Trenul Aducerii Aminte” se va opri în Gara Turnu Severin luni, 30 noiembrie, la ora 15,30. Cu trenul regal vor sosi în capitala județului Mehedinți principesa Margareta și principele Radu, alături de principesa Maria.

Trenul regal va putea fi vizitat în Gara Turnu Severin în aceeași zi între orele 16,30 — 21,00.

În cursul după-amiezii și serii de luni, 30 noiembrie, Familia Regală va participa la întâlniri cu reprezentanții autorității locale și ai comunității mehedințene, precum și cu oameni de cultură și artă.

Trenul regal va pleca în dimineața de 1 decembrie, din Gara Turnu Severin, la ora 8,30, prima oprire urmând să aibă loc în Gara Filiași, la ora 10,49. Trenul va opri pentru 10 minute.

A doua oprire va fi la gara din Craiova, la ora 11,40, unde trenul va staționa pentru 20 de minute. Cu ocazia opririi la Craiova, Familia Regală va vizita o expoziție amplasată în incinta gării.

Următoarea oprire va avea loc în gara din Slatina, la ora 13,10, unde trenul va sta 10 minute. Urmează orașul Titu, la ora 16,13, unde trenul va staționa 12 minute.

Ultima oprire a trenului, în ziua de 1 decembrie, va fi la Gara Regală Băneasa, la ora 17,16.

„Este în tradiția Familiei Regale folosirea călătoriei cu Trenul Regal pentru un scop social, cultural, educațional sau caritabil. Anul acesta, în urma tragicului incendiu din Capitală, în care un mare număr de tineri și-au pierdut viața sau au fost grav răniți, Familia Regală a decis să organizeze, pe durata călătoriei cu ‘Trenul Aducerii Aminte’, un eveniment dedicat strângerii de fonduri. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu companii medicale și reprezentanți ai mediului de afaceri. Proiectul medical căruia fondurile îi sunt destinate va fi anunțat în scurt timp”, precizează sursa citată.

În anii trecuți, în trenul regal, au fost invitați să călătorească scriitorii români (Scriitori pe Calea Regală), elevi olimpici, vârstnici care beneficiază de programul ”Niciodată singur” al Fundației Principesa Margareta a României, copii, precum și membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București.

La 8 mai 1866, principele Carol punea piciorul pe pământ românesc, la Turnu Severin. La 10 mai, Principele Suveran intra în Capitală, iar la 29 iunie era adoptată Constituția în care, pentru prima oară în istorie, țara noastră era denumită „România”, potrivit sursei citate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata