Trenurile de călători vor circula pe podul Calafat-Vidin începând cu 10 mai

Un tren de călători va circula pe podul Calafat-Vidin începând cu 10 mai, informează joi Ministerul Transporturilor de la Sofia. Trenul, care va circula o dată pe zi, va lega orașul Vidin, din Bulgaria, de gara Golenți, jud. Dolj, unde va face legătura cu o altă garnitură spre Craiova, în timp ce de la Vidin călătorii vor putea ajunge la Sofia cu un alt tren.

Sâmbătă, la ora 12.00, o delegație română condusă de secretarul de stat la Ministerul Transporturilor Iulian Matache va ajunge cu trenul la Vidin. Oaspeții vor fi întâmpinați de ministrul-adjunct al transporturilor din Bulgaria, Anton Ghinev.

Ministrul bulgar al transporturilor, Danail Papazov, a declarat recent că la Vidin autoritățile fac tot posibilul ca podul rutier și feroviar inaugurat în iunie 2013 să înceapă să fie folosit și de trenuri. Principala problemă este că o mică porțiune din calea ferată pe teritoriul românesc nu este electrificată și, de aceea, nu pot fi folosite locomotive cu tracțiune electrică, a spus oficialul.

Liubomir Dimitrov, directorul tehnic al societății mixte care gestionează podul, a declarat joi pentru presa bulgară că deocamdată nu există interes din partea operatorilor pentru folosirea podului și a trenurilor de marfă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata