Tribunalul Constanţa a respins cererea lui Gigi Becali de reducere a pedepsei

Tribunalul Constanța a respins miercuri contestația formulată de George Becali pentru reducerea cu șase luni a pedepsei cu închisoarea pronunțată în dosarul Valiza, decizia putând fi atacată la Curtea de Apel.

În urmă cu două săptămâni, George Becali a susținut în fața instanței că faptele pentru care a fost condamnat în dosarul Valiza nu mai sunt incriminate de noul Cod Penal. El a motivat cererea spunând că legea după care a fost condamnat prevedea că a dat mită suma oferită unor fotbaliști de la o altă echipă, pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Becali a afirmat că noul Cod Penal incriminează darea de mită dacă este exercitată pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Săptămâna trecută, Tribunalul Constanța a amânat pronunțarea în acest caz pentru data de 20 august.

Instanța a respins ca neîntemeiată contestația formulată de Becali față de această condamnare.

George Becali a fost condamnat pentru două infracțiuni de dare de mită, una comisă în 2006 când a vrut să premieze fotbaliștii Clubului Gloria Bistrița, iar cea de-a doua a avut loc în 2008, când a dorit să dea bani celor de la Universitatea Cluj pentru a obține un rezultat pozitiv cu CFR Cluj. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata