Trump atacă compania Goodyear pentru interzicerea hainelor de campanie

Președintele SUA, Donald Trump, a cerut boicotarea companiei americane de anvelope Goodyear, provocând o controversă asupra exprimării politice la locul de muncă.

Atacul a urmat raporturile prin care firma a interzis personalului să poarte echipament de campanie Trump, permițând în același timp să poarte „haine Black Lives Matters” și pentru drepturile persoanelor gay.

Goodyear a spus că regulile sale interzic activismul care se încadrează „în afara domeniului de aplicare al justiției rasiale și al problemelor de echitate”.

Producătorul de anvelope a declarat că obiectivul său este un „loc de muncă inclusiv, respectuos”.

Acțiunile firmei au scăzut până la 6% în urma atacului președintelui, dar ulterior și-au recâștigat terenul.

Goodyear este cea mai mare companie de anvelope din America de Nord.

Cauciucurile sale de marcă au fost pe 24% din vehiculele noi din Statele Unite în 2018, potrivit Tire Business, o publicație din industrie.

Aceasta a atras furia președintelui după un raport al unui post de știri din Kansas, bazat pe o porțiune dintr-o prezentare, care a fost distribuită de un angajat.

Diapozitivul a subliniat ceea ce a fost „acceptabil” și „inacceptabil”, cu un instrument care poartă sloganul campaniei Trump „Faceți America Mare din nou” și declarațiile „Toate viețile contează” din ultima categorie.

Secretarul de presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany, a declarat că Trump este îngrijorat de faptul că, compania a permis îmbrăcămintea să sprijine mișcarea „Black Lives Matter” și alte probleme legate de egalitate, dar nu de grupul „Blue Lives Matter” care susține ofițerii de poliție sau de „Face America Great Again”.

„În ceea ce mă privește,” Blue Lives Matter „este o problemă de echitate. Au existat polițiști din această țară care au fost vizați pentru că poartă ecusonul”, a spus ea într-un briefing. „Goodyear trebuie să vină pentru a-și clarifica politica.”

Goodyear și-a apărat poziția miercuri, dar a spus că diapozitivul în cauză nu a fost pregătit la sediul central.

Acesta a mai spus că nu indică o politică „anti-poliție”.

„Goodyear a susținut întotdeauna din tot sufletul atât egalitatea, cât și forțele de ordine și vor continua să facă acest lucru”, a spus acesta.

„Acestea nu se exclud reciproc”.

Senatorul democrat Sherrod Brown, care reprezintă Ohio, statul din partea de sud-vest, în care se află Goodyear, a declarat că apelul președintelui pentru un boicot a fost „disprețuitor”.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata