Trump susţine că este obligat să ceară ajutorul liderilor străini pentru a opri „corupţia”

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a declarat vineri, în contextul anchetei care ar putea conduce la procedura demiterii, că are „obligaţia” de a combate „corupţia” chiar solicitând ajutorul unor lideri străini.

„În calitatea de preşedinte, am obligaţia de a opri corupţia, chiar dacă acest lucru înseamnă solicitarea ajutorului altei sau altor ţări. S-a făcut permanent acest lucru. Nu este nicio legătură cu politica ori cu vreo campanie politică împotriva familiei Biden. Este vorba doar de corupţie!”, a declarat Donald Trump prin Twitter.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

În contextul polemicilor, Donald Trump a cerut public Ucrainei şi Chinei să investigheze afacerile familiei Biden.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata