„Tsunamiul solar” ar putea bloca sateliţii, reţelele electrice şi comunicaţiile

Reţelele de telefonie mobilă sau emisiile radio ar putea avea şi ele de suferit. Explozia solară nu ne va afecta ochii sau pielea

Explozia solară aşa-numită „tsunami solar”, care a atins marţi scutul magnetic al Pământului, ar putea bloca transmisiile prin satelit, reţelele electrice şi comunicaţiile, în general, fie că vorbim despre telefoane mobile sau despre emisiile posturilor de radio. Din fericire însă, nu pentru o perioadă lungă de timp. Dar în nici un caz nu va aduce sfârşitul lumii, aşa cum s-a vehiculat în România pe internet, şi nici măcar vreun dezastru natural, scrie Gândul.

Dimpotrivă, explozia este un fenomen normal, are legătură exclusiv cu activitatea Soarelui şi în nici un caz nu este legat de încălzirea globală, ne-au explicat specialiştii de la ANM. Reamintim că NASA a informat populaţia în legătură cu explozia solară, precizând că, de fapt, ea a avut loc la finalul săptămânii trecute. „Explozia a fost direcţionată direct către noi. Nu am mai remarcat o asemenea furtună solară de foarte mult timp„, a declarat Leon Golub, reprezentant al centrului de astrofizică Harvard-Smithsonian, citat de The Daily Telegraph.

Experţii NASA au mai estimat că, în numai câţiva ani, Soarele va atinge maximum de activitate, iar echipamentele electronice, sistemele de navigaţie şi sateliţii şi-ar putea întrerupe activitatea, ceea ce ar bloca în mare măsură traficul aerian.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    SFARSITUL LUME ESTE IN ROMANIA GUVERNUL BASESCU SI TRUPA LUI CONDUS DE MARKO-OPREA SI FMI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata