Tudor Pendiuc (PSD): Vor fi schimbaţi din funcţie directorii numiţi pe criterii politice

Directorii de instituții deconcentrate numiți pe criterii politice la propunerea PNL vor fi schimbați din funcție, mai puțin cei care au dat concurs pe post, a anunțat vineri președintele interimar al PSD Argeș, Tudor Pendiuc.

„Discutăm de acele numiri care au fost fixate politic. (…) Vom merge destul de prundent, fiindcă asta e legea, statutul funcționarului public. Sunt mulți directori fixați pe funcții, au dat concurs, au un alt statut. Singura măsură pe care o poți lua este ca, dacă face politică pe postul respectiv, să fie sancționat conform legii. Dar sunt zone de activități în care vor fi schimbări”, a declarat Pendiuc.

El a precizat că la nivelul conducerii PSD Argeș au fost deja luate în discuție câteva propuneri pentru noi directori de instituții, dând ca exemplu Direcția de Sănătate Publică.

Pe de altă parte, Tudor Pendiuc a spus că toate schimbările de directori se vor face în mod echilibrat, fiind analizată fiecare situație în parte.

„Noi nu ne-am repezit la schimbări, facem schimbări în mod aplicat, chibzuit și echilibrat. Nu facem parte dintre aceia care a doua zi desființează tot”, a afirmat liderul PSD Argeș. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata