Tudor Sişu („La Familia”), condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat joi (11 februarie 2010 pe Tudor Sişu, fost component al trupei „La Familia”, la 4 de închisoare cu executare pentru trafic şi consum de droguri.

De asemenea, instanţa a dispus interzicerea unor drepturi pe o perioadă de doi ani iar din pedeapsa aplicată se va scădea perioada cât Sişu a fost arestat preventiv. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Tudor Sişu a fost trimis în judecată, în noiembrie 2006, alături de alte 17 persoane, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc. Potrivit anchetatorilor, cei în cauză vindeau heroină, cocaină şi ecstasy, fiind principalii furnizori de stupefiante în mai multe zone din Capitală.

Grupul se aproviziona cu droguri prin intermediul a şapte persoane aflate în contact direct cu traficanţii turci şi bulgari, cantităţile cumpărate la un transport, din străinătate, fiind de unu-două kilograme. În decursul unui an, erau introduse în ţară şi distribuite în Bucureşti aproximativ 40 de kilograme de heroină.
După o operaţiune de supraveghere, derulată timp de 6 luni, poliţiştii şi procurorii au efectuat, pe 16 mai 2006, percheziţii simultane la domiciliile traficanţilor, din sectoarele 1, 2 şi 3 ale Capitalei, cu precădere în zonele Colentina, Pantelimon, Camil Ressu, ridicându-se bunuri şi bani în valoare totală de aproximativ 400.000 de lei.

Totodată, au fost găsite 10 grame de heroină în doze, 150 de pastile de metadonă, 120 de seringi hipodermice şi un pistol cu gaze, precum şi un video-chat activ chiar în momentul descinderii. Preţurile drogurilor vândute de cei în cauză către alţi dealeri sau direct consumatorilor variau între 20 şi 350 de lei, în funcţie de tipul drogului.
Un comprimat de ecstasy era cumpărat cu 20 de lei, un gram de heroină – 100 de lei, iar gramul de cocaină cu 100 de euro. Sişu a mai fost condamnat la trei ani închisoare pentru deţinere, trafic şi consum de droguri, executând însă doi ani. El a fost eliberat din arest în toamna anului 2005, pentru bună purtare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata