Tudor Turcu şi Voltaj revin în finala naţională Eurovision

35

Tudor Turcu cu piesa “Save Us”, semnată de Gabriel Huiban, și Voltaj cu “De la capăt”, un cântec de care este legată o amplă campanie socială, revin în finala națională Eurovision, informează un comunicat al televiziunii publice.

Tudor Turcu și Voltaj cântă în finala națională Eurovision ce va avea loc duminică, la Craiova. Publicul și juriul de specialitate vor alege, la finalul show-ului de la Sala Polivalentă din Craiova, între 12 cântece care concurează să reprezinte România în mai, la Viena.

În 2013, Tudor Turcu s-a calificat în finala națională Eurovision cu piesa “Hello”. Născut la Mediaș, Tudor Turcu mărturisește că s-a apropiat de muzică mai târziu decât alți artiști, la vârsta de 19 ani, în primul an de facultate. Era și perioada în care avusese prima expoziție de pictură.

“Eram tânăr student la Arte, în Sibiu, când muzica rock m-a cucerit definitiv’, își amintește el.

Anii au trecut, iar experiențele și participările la diverse concursuri de muzică și pictură i-au conturat drumul în cariera artistică.

‘Muzica și pictura au fost și sunt de nedespărțit în sufletul meu. După 12 ani de experiențe, am participat la preselecția concursului X Factor, iar după 6 luni de etape grele, dublate de încurajările publicului care m-a îndrăgit, am reușit performanța de a câștiga Marele Premiu, în decembrie 2012. A urmat selecția națională Eurovision 2013, unde am ajuns în finală cu melodia Hello, chiar de la prima participare. Tot ce am reușit să fac în muzică datorez publicului care m-a încurajat și susținut tot timpul”, își descrie artistul parcursul de până acum.

Prezenți în studiourile TVR pentru filmările de pregătire a finalei Eurovision România, cei de la Voltaj au dezvăluit de ce participă din nou la Concursul Cântecului European. Formația a mai participat, anterior, la selecția națională din 2003.

“Este extrem de bună vizibilitatea și expunerea pe care Eurovision o oferă în general, iar în cazul nostru, pentru campania pe care am pornit-o odată cu lansarea piesei. Avem un site care funcționează și aduce multe beneficii pentru copiii aflați în dificultate în România, prin intermediul celor două organizații cu care lucrăm de peste 5 ani: World Vision România și Habitat for Humanity România. Și ne-am dat seama că și internațional, dacă ar fi să câștigăm în România, ar însemna un lucru foarte bun pentru noi, românii: cred că am reuși să schimbăm un pic percepția Europei (europenii sunt foarte conectați, atenți) asupra noastră. Europenii ar putea să realizeze că există români care muncesc de dimineață până noaptea și fac sacrificii enorme pentru a asigura un trai decent copiilor lor, lăsați în țară din cauză că nu au cum să îi ia cu ei acolo unde lucrează”, a declarat solistul trupei, Călin Goia, citat în comunicat.

Artistul a vorbit și despre faptul că “De la capăt”, campania dedicată în special copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate la muncă, are un site dedicat, delacapat.ro, unde cei care vor să ajute sau au nevoie de ajutor pot trimite mesaje.

“Sperăm că oamenii vor alege și cu sufletul și-și vor da seama că noi venim cu ceva în plus, care poate să schimbe un pic imaginea noastră, a românilor, și să ajungă să ajute cazuri triste ale unor copii din România”, a mai declarat Călin Goia, referitor la așteptările pe care le are de la finala națională Eurovision de duminică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)