Tun (-uri de zăpadă) de 160.000 de euro

– Afacere personală cu iz penal la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, unde două tunuri de zăpadă în valoare totală de 160.000 de euro au dispărut acum câteva zile.

– Nu le-au furat hoţii, ci au fost cedate Primăriei Cârlibaba, care la rândul ei le va monta pe o pârtie concesionată unui particular.

– Problema este că totul s-a făcut fără ştirea Ministerului Tineretului şi Sportului, iar reglementările interioare nu permit transferul bunurilor la structuri din afara acestui minister.

.

Istoria celor două tunuri de zăpadă cedate în condiţii extrem de dubioase Primăriei din Cârlibaba începe acum trei ani.

În 2006, la Vatra Dornei au ajuns trei tunuri de zăpadă noi marca Sufag. Numai că de atunci şi până în prezent cele trei tunuri de zăpadă, fiecare dintre ele valorând câte 80.000 de euro, nu au fost puse în funcţiune.

Noul director al CSI Vatra Dornei, Octavian Pungovschi, instalat în funcţie în aprilie 2009, a decis că nu este cazul să se mai împiedice de aceste tunuri, aşa că le-a cedat gratuit Primăriei din Cârlibaba, care la rândul ei le va monta pe o pârtie concesionată unui particular.

Citeste si:  Sărbători religioase - 3 septembrie

Chestionat pe tema cedării a două dintre cele trei tunuri de zăpadă, Octavian Pungovschi a venit cu o explicaţie uluitoare:

„Acele tunuri de zăpadă stăteau nefolosite de trei ani şi ne-am gândit să ne ajutăm sportivii. Tunurile au fost transportate deja la Cârlibaba, pe cheltuiala celor de acolo, iar contractul trebuie semnat pentru o perioadă de trei ani. Nu am înştiinţat încă Ministerul Tineretului şi Sportului despre acest contract, dar o vom face când se va finaliza. Dacă cei de la Minister nu vor fi de acord, vom aduce tunurile de zăpadă înapoi. Potrivit contractului nu vom încasa bani, dar vom avea facilităţi pentru sportivii clubului”, a declarat Pungovschi.

Citeste si:  Iohannis: Constat cu dezamăgire că investiţiile publice sunt tot mai reduse

De tunurile de zăpadă trimise la Cârlibaba va beneficia un particular. Este vorba de Alexandru Cicşa, cel care controlează societatea SC Frailand SRL Feldru, care a concesionat pârtia de la Cârlibaba pentru o perioadă de 49 de ani.

În anul 2008, SC Frailand SRL Feldru a raportat o cifră de afaceri de 341.902 RON şi un profit net de 8.310 RON, rezultate obţinute cu un singur angajat.

Integral în Monitorul de Suceava

Citește și
1 Comentariu
  1. Plt.maj. Rusu Ioan spune

    Ai pus-o Alexandru cel mare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner