Turcan: „Propunem să citim moțiunea săptămâna aceasta și să votăm săptămâna următoare”

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat că partidele de opoziție vor propune ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului să fie citită săptămâna în curs iar votul să aibă loc în plenul reunit ale celor două Camere din Parlament săptămâna următoare.

„Așa cum ați aflat și dumneavoastră pe surse că e posibil ca mâine dimineață să fie un Birou Permanent Reunit la care ar trebui să participe 26 de parlamentari din conducerea Camerei Deputaților și Senatului, am aflat și noi lucrul acest fără să fim consultați, fără să se discute cu reprezentanții opoziției când s-ar putea ține aceste Birou Permanent. Suntem pregătiți la șicane și acționăm unitar și pas cu pas o să dejucăm această abordare cu profil infracțional al celor din PSD. Propunerile opoziției sunt să citim moțiunea săptămâna aceasta și votul să fie la începutul săptămânii următoare. Acesta este programul pe care noi îl vom propune unitar celor din PSD.”, a declarat, marți seară în Parlament, Raluca Turcan, după ședința Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului.

Turcan a afirmat că ședința Birourilor Reunite nu a întrunit cvorumul necesar pentru a lua o decizie în privința calendarului moțiunii de cenzură deoarece au lipsit doi parlamentari de la PSD, fără a preciza cine sunt aceștia.

Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului nu au întrunit, marți seară, cvorumul necesar desfășurării ședinței în care trebuiau să stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură, a afirmat președintele Camerei Marcel Ciolacu.

„Nu a fost cvorumul întrunit de minimum 14 membri ai Biroul permanent pentru a lua hotărârile privind calendarul și programul moțiunii. Mâine (miercuri – n.r.) vom convoca din nou”, a afirmat Marcel Ciolacu, marți, la Parlament.

Partidele de opoziție au depus moțiunea de cenzură la Parlament, a anunțat lider deputaților PNL Raluca Turcan. Aceasta a precizat că moțiunea a fost semnată de 237 de aleși, printre care și patru de la PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata