TVA rămâne la 24%

Senatorii au aprobat marţi (24 august 2010) cu 64 de voturi „pentru” şi 50 „împotrivă”, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de modificare a Codului fiscal, în forma transmisă de Executiv, astfel că valoarea TVA rămâne stabilită la 24%.

În cadrul şedinţei de plen din sesiunea extraordinară de marţi a Senatului au fost respinse amendamentele aduse în Comisia de buget-finanţe. Membrii acestei comisii amendaseră ordonanţa în sensul că TVA ar fi revenit la valoarea de 19%, iar pentru alimentele de bază ar fi fost redus la 5%. Un alt amendament al comisiei sesizate în fond, care a fost respins, prevedea o cotă redusă de TVA în domeniul construcţiilor.

De asemenea, a fost respins în plenul Senatului şi amendamentul potrivit căruia se revenea, începând cu data de 1 ianuarie 2011, la impozitul de 3% pe cifra de afaceri pentru microîntreprinderi. Legea este ordinară, iar Senatul este prima Cameră legislativă sesizată în acest caz. Proiectul de lege pentru adoptarea ordonanţei va fi transmis Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata