TVA-ul de 5% pentru alimentele de bază a trecut de Comisia de buget

26

– Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor a adoptat unele modificari ale Codului Fiscal prin care se reduce TVA la alimentele de baza si in domeniul constructiilor la 5%.

 

„Partidul Naţional Liberal salută adoptarea de către Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, a amendamentelor liberale la Codul Fiscal, prin care se desfiinţează impozitul minim, aşa-numitul impozit forfetar şi se reduce TVA în domeniul construcţiilor la 5%„, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL.

Textul propus de initiatori are urmatorul continut: „cota redusa de 5% se aplica asupra bazei de impozitare pentru livrarea de paine, carne, lapte, ulei vegetal si zahar, precum si pentru livrarea locuintelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite, terenul pe care este construita locuinta include si amprenta la sol a locuintei”.

Liberalii îi acuză pe deputaţii PDL din Comisia de buget-finanţe că au încercat să împiedice votarea amendamentelor PNL „prin tertipuri procedurale”.

„Din păcate, şi la votul de astăzi, am avut o tristă confirmare a faptului că actuala guvernare nu este preocupată de relansarea economiei româneşti, ci doar de jupuirea prin orice mijloace a mediului privat, pentru a face rost de bani publici, redirecţionaţi către clientela politică ori către propriile buzunare. (…)

Parlamentarii PNL îşi exprimă speranţa că la începutul sesiunii viitoare noile măsuri introduse în Codul Fiscal vor fi adoptate şi de plenul Camerei Deputaţilor.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News