TVR a câştigat litigiul arbitral în valoare de aproximativ 5 milioane de euro împotriva New Films Inc.

TVR a câştigat un litigiu arbitral în valoare de aproximativ 5 milioane de euro împotriva New Films Inc., unul dintre furnizorii de titluri de filme pentru televiziunea publică, informează casa de avocatură ce a reprezentat instituţia media în proces.

Astfel, la data de 5 mai, Tribunalul Arbitral, constituit sub egida Independent Film & Television Alliance cu sediul la Los Angeles (SUA), a soluţionat în favoarea Societăţii Române de Televiziune un litigiu comercial cu o valoare aproximativă de 5 milioane de euro, pe care TVR îl avea cu New Films Inc., unul dintre furnizorii de titluri de filme pentru televiziunea publică.

Soluţia pronunţată de Tribunalul Arbitral a fost în sensul respingerii în totalitate a cererii de despăgubiri formulate împotriva TVR în cuantum de 4 milioane de euro, precum şi reducerea substanţială, în proporţie de 80%, a celorlalte pretenţii, precizează casa de avocatură.

Televiziunea Română a fost reprezentată de societatea de avocaţi Muşat & Asociaţii.

Potrivit sursei citate, disputa supusă analizei Tribunalului Arbitral a apărut pe fondul colaborării celor doi parteneri contractuali, în cadrul unor negocieri, în urmă cu cinci ani, privind încheierea unui contract de licenţă film, cu clauze „extrem de dezavantajoase” pentru TVR, cum ar fi obligaţia de a cumpăra seriale atâta vreme cât acestea sunt produse. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata