TVR obligată să plătească taxă de protecție unui important partid

Un jurnalist clujean face acuzații grave la adresa conducerii TVR Cluj acuzând unitatea teritorială că finanțează UDMR. El a adresat în acest sens un memoriu conducerii centrale a SRTv.

„Trebuie să încep cu o mărturisire sinceră: îmi pare nespus de rău că periodic sunt nevoit să revin cu acest caz, care ia amploare tot mai mult, iar în unele cercuri tot mai extinse ale SRTv este deja de notorietate ceea ce și Dumneavoastră cunoașteți foarte bine din toate cele descrise mai jos, dar trebuie să Vă pun în vedere că toate acestea se doresc a fi eclipsate de plângerea către CNCD și chemarea,în judecata a SRTV, pentru hărțuire (sic!), de către numită E. Vig Gelmărean, ca o acoperire a neregulilor și încălcărilor flagrante ale regulamentelor. Probabil, dacă ar fi fost altcineva, de exemplu eu, în ipostaza de-a încălca regulamente,coduri de conduită, aș fl plătit până acum scump, inclusiv cu desfacerea contractufui individual de muncă”.

”Astfel, în cele ce urmează doresc să revin la cazurile de încălcări flagrante ale regulamentelor interne TVR, dar și la șantajul și tentativa de cerere de miță, fapte grave care au rămas fără nicio consecința,fiind făptuite de către Emese VIG-GELMĂREAN, jurnalist tv senior, la Studioul teritorial TVR Cluj. Deși, numită în toată această perioadă de când nu mai este șefa interimară a Redacției Minorități la TVR Cluj, încearcă să întoarcă toate abuzurile și încălcările flagrante în fapte prescrise, minuscule și legale, am să vă rog respectuos și accentuat să emiteți un punct de vedere și sancțiuni pe măsură pentru toate fărădelegile acestei salariate, inclusiv, anunțarea organelor abilitate, după caz.”, continuă în memoriul său, Karen Attila Sebeși.

Sunt cel puțin trei fapte grave săvârșite de către Vig Emese & Co. Regizarea unui film documentar despre maghiarii din România și Marea Unire de la 1918, fără aprobare de colaborare emisă conform reglementărilor, șantaj în formă continuată cu scopul obținerii de foloase financiare. Producții și fapte circumscrise propagandei UDMR, multe dintre aceste„realizări” regăsindu-se mai apoi în programele televiziunilor private maghiare și ca suport în tot felul de conferințe tematice organizate de UDMR.

”Vă solicit respectuos și insistent să opriți prin orice mijloace astfel de nereguli flagrante și pedepsirea celor care se fac vinovați! Totodată, Vă rog să cântăriți gravitatea unor tentative de corupție, șantaj și luare de miță, fapte semnalate și susținute și cu martori. Nu ne putem permite să fim dirijați de cei care cu aroganța deplină încalcă toate regulamentele și legile scrise sau nescrise, de cei care, pentru a distorsiona și pentru a acoperi fărădelegne comise să apeleze la plângeri către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, dar și către instanța pentru plângeri având ca temă hărțuirea lor (sic!), pentru că așa li se cuvine unora și altora! Nu, doamna Președinte, noi cei din SRTv și Instituția în sine suntem cei hărțuiți în acest caz penal și penibil, poate chiar și cu conotații politice! ” își încheie memoriul Karen Attila Sebesi, membru CA al TVR.

sursa bugetul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata