Acțiunile Uber și Lyft avansează, în timp ce California se hotărăște să treacă măsura de votare a lucrătorilor

Acțiunile Uber Technologies Inc și Lyft Inc au făcut un salt la tranzacționarea premarket miercuri, pe măsură ce Wall Street a înveselit victoria proiectată a firmelor bazate pe aplicații în lupta lor pentru a stabili condițiile economiei de grup pe care au ajutat-o ​​să se creeze.

Alegătorii din California au susținut o propunere de scrutin a Uber și a aliaților săi care cimentează livrarea de alimente pe bază de aplicații și statutul șoferilor de călătorii ca contractanți independenți, potrivit unei proiecții a furnizorului de date Edison Research.

Acțiunile Uber au crescut cu 12%, în timp ce Lyft a crescut cu 16%.

Companiile, împreună cu DoorDash, Instacart și Postmates, au investit colectiv peste 205 milioane de dolari în campanie.

Măsura de vot, cunoscută sub numele de Propunerea 22, marchează punctul culminant al anilor de lupte legale și legislative asupra unui model de afaceri care a introdus milioane de oameni în confortul de a comanda mâncare sau de a face o plimbare, online.

După ce Edison a făcut proiecția, cifrele statului au arătat 58% în sprijinul măsurii, aproape 95% din secții raportând cel puțin parțial. Rezultatele sunt incomplete și trebuie, de asemenea, să fie certificate.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata