Ucraina dorește să nu fie implicată în afacerile interne din SUA-consilier al președintelui Zelenski

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ucraina nu dorește să fie implicată în afacerile interne din Statele Unite, a declarat un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, după ce controversata conversaţie a preşedintelui Donald Trump cu omologul său de la Kiev, privind anchetarea lui Joseph Biden şi a fiului acestuia.

„Considerăm Statele Unite ca fiind prietene, partenerul nostru strategic. Ceea ce se întâmplă acolo – sunt jocurile lor politice interne. Nu vom lua parte la ele în niciun fel,” a afirmat Andri Yermak, un consilier al președintelui Zelenski, citat de agenția UNIAN.

Yermak a discutat cu avocatul personal al președintelui Trump, Rudy Giuliani, la scurt timp după controversata convorbire telefonică între Trump și Zelenski. Oficialul care a depus sesizarea în acest caz a afirmat că întrevederea lui Yermak cu Giuliani a fost „o urmare directă” a conversației dintre cei doi președinți.

Giuliani s-a întâlnit în ultimul an cu o serie de oficiali din Ucraina, în cursul cărora există suspiciuni că ar fi presiuni la Kiev pentru anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA.

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, a anunţat marţi seară lansarea unei investigaţii parlamentare care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump.

„Preşedintele Donald Trump a recunoscut că i-a cerut preşedintelui Ucrainei să comită acţiuni care să îl ajute pe el din punct de vedere politic”, a afirmat Pelosi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata