UDMR vine cu 3 măsuri importante de relansare economică

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely a declarat marţi (31 august 2010) la Arcuş, că 3 dintre măsurile de revigorare economică propuse de Uniune vor fi valorificate de Guvern.

Una dintre acestea este introducerea cardurilor pentru IMM, care va acorda întreprinzătorilor privaţi posibilitatea de a solicita un credit avantajos cu garanţia statului, până la 150.000 de euro. ”Este o noutate. Ştim foarte bine cât sunt de restrictive băncile în momentul de faţă în ce priveşte creditele’, a spus Borbely Laszlo.
A doua propunere vizează anularea impozitului forfetar începând cu data de 1 octombrie a.c, iar cea de-a treia, se referă la posibilitatea ”decontării”, într-un anumit procent, a bonurilor fiscale acumulate de cetăţeni în urma cumpărăturilor pe care le efectuează.

Borbely Laszlo a mai adăugat că ministrul Finanţelor va veni miercuri cu o serie de modificări ale normelor de aplicarea a Ordonanţei 58, privind drepturile de autor.
”Ieri am cerut în şedinţă de Guvern ca nu cetăţeanul să meargă şi să stea la cozi, ci firma, compania, cel care poate să adune şi să meargă acolo şi să plătească pentru că asta e obligaţia lui’, a mai spus liderul UDMR.

Declaraţiile au fost făcute cu prilejul reuniunii grupurilor UDMR din Senat şi Camera Deputaţilor de la Arcuş, reuniune în cadrul căreia s-a discutat despre priorităţile legislative ale Uniunii în noua sesiune parlamentară şi s-a făcut un bilanţ al actualei guvernări.
În acest context, preşedintele UDMR Marko Bela a apreciat că în ciuda crizei şi a măsurilor nepopulare pe care Guvernul a fost nevoit să le ia, s-au făcut paşi importanţi în ce priveşte descentralizarea spitalelor, iar măsurile acestea trebuie continuate şi în alte domenii, cum ar fi învăţământul.

De asemenea, a apreciat pozitiv prestaţia miniştrilor UDMR, adăugând că ar fi o ”ipocrizie’ din partea sa să afirme că toţi miniştrii cabinetului Boc au acţionat întotdeauna foarte bine. Marko Bela a admis că se impune un bilanţ serios al guvernării, dar din punctul său de vedere ”nu s-ar prăbuşi lumea’ dacă se va merge în continuare cu acelaşi Guvern.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata