Udrea şi-a tăiat perdelele, dar se „consolează” cu pixuri de 120.000 de euro

– Ministrul Turismului a tăiat banii de perdele şi draperii, dar a lăsat 120.000 de euro pentru un camion de pixuri şi brichete. Comisia aşteaptă şi camionul de documente.

În doar trei luni, lista de cumpărături a MT a suferit modificări esenţiale: la unele cumpărături s-a renunţat; la altele a fost redus bugetul şi transferat către alte capitole; pe la jumătatea anului au apărut brusc capitole noi de cheltuieli, legate de publicitatea acţiunilor ministerului, ce nu au figurat la începutul anului.

Punctul comun al majorităţii cumpărăturilor făcute de MT îl reprezintă „achiziţia directă“, metodă nerecomandată de UE, care sugerează licitaţiile publice.

Iniţial, la capitolul „Alte cheltuieli cu bunuri şi servicii“, la punctul 80 „Perdele, draperii“, MT repartizase 15.000 de euro pentru cumpărare prin achiziţie directă.
După trei luni, în cel de-al doilea plan de achiziţii, suma a fost majorată brusc la 67.500 de euro care trebuiau cheltuiţi tot prin achiziţie directă.

După scandalul iscat în presă privind costul imens plătit de MT pentru nişte perdele, în planul de achiziţii a apărut o tăietură în dreptul „Perdele, draperii“, lângă care şi-a pus semnătura chiar ministrul Elena Udrea.

Alte cheltuieli uluitoare: 121.500 de euro pentru achiziţia de pixuri, brichete, umbrele, suport mouse, memorie flash; 486.000 de euro pentru „servicii de promovare prin realizarea de materiale promoţionale“; 500.000 de euro pentru instalarea de indicatoare rutiere; 300.000 de euro pentru servicii de consultanţă şi reprezentare juridică; 1,6 milioane de euro pentru chiriile unor depozite sau birouri; 150.000 de euro pentru deplasări cu avionul; 40.000 de euro pentru servicii de protocol (apă, cafea, lapte, ceai, legume, fructe); 60.000 de euro pentru cartuşe de toner.

Integral în Cotidianul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata