Udrea: Candidatul PMP este Diaconescu, apar intoxicări cărora unii colegi le cad pradă

Președinta PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, 13 august, că propunerea partidului la Președinția României rămâne în continuare Cristian Diaconescu și că există un interes de a prelua electoratul lui Traian Băsescu, motiv pentru care apar „tot felul de intoxicări” cărora „unii colegi” le cad pradă.

„Și la noi mai sunt discuții din teritoriu, mai sunt colegi care au opinii, însă există această realitate: candidatul este domnul Cristian Diaconescu. (…) Există o dorință de a bloca un candidat al președintelui Traian Băsescu, există interesul de a prelua electoratul lui Traian Băsescu atât de către candidatul ACL, cât și de către doamna Monica Macovei, fără a se asocia cu președintele explicit. Or, lucrul acesta se poate face dacă periclitezi și compromiți candidatul președintelui, partidul președintelui. Pentru asta apar tot felul de intoxicări cărora unii dintre colegii noștri le cad pradă, cad în capcana acestor intoxicări”, a spus Udrea, la B1.

Elena Udrea a arătat că ea a fost cea care a propus ca Diaconescu să fie candidatul PMP pentru Palatul Cotroceni, adăugând că organizațiile partidului strâng semnături în acest scop.

„Organizațiile strâng semnături, nu există un singur președinte de organizație care să spună că nu a fost certat, nu i s-a solicitat în mod repetat de către Secretariatul General să strângă aceste semnături pentru că suntem în urmă cu semnăturile, însă suntem un partid care a mai strâns semnături, o să le strângem. Este vară, oamenii mai sunt în concedii, dar nu există nici măcar o sugestie de lipsă de mobilizare în partid”, a susținut Udrea.

Legat de afirmațiile Elenei Băsescu potrivit căreia organizațiile partidului au probleme în a strânge semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la prezidențiale deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru, liderul PMP a spus că fiica președintelui nu a fost prezentă la ședințele partidului în ultima perioadă.

„Din faptul că doamna Băsescu fiind mai departe de partid în ultima perioadă nu a fost prezentă la ședințele noastre să vadă ce se întâmplă acolo, probabil că a prins un mesaj sau cineva i-a transmis un mesaj greșit și e aici neînțelegerea. (…) Dacă oricine ar fi spus asta, și nu cineva care poartă numele Băsescu, nu conta, că doar spun atât de mulți atât de multe lucruri. Eu am să vă rog să faceți distincție între ce poate să spună președintele Traian Băsescu — și dânsul poate să spună oricând ce dorește să spună — și ce spune Elena Băsescu. Elena Băsescu este o altă persoană, chiar dacă este fiica președintelui”, a subliniat Elena Udrea.

Ea a precizat, însă, că din respect față de tatăl Elenei Băsescu, președintele Traian Băsescu, nu o să comenteze acest subiect.

Totodată, Udrea a respins informațiile apărute în spațiul media conform cărora fiica șefului statului ar urma să fie exclusă din PMP.

„Doamne, ferește! Relația mea cu Elena este o relație de 10 ani, se mai întâmplă și neînțelegeri când vine vorba de politică”, a reacționat liderul PMP.

În ceea ce privește o discuție cu Traian Băsescu, Udrea a afirmat că ea este binevenită în contextul actual, în care există „rumori” în partid.

„Deci, probabil că la un moment dat — sigur, decizia aparține partidului — vom discuta și cu domnul președinte în momentul în care analiza pe cum merge campania actuală va fi una mai precisă”, a conchis Elena Udrea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata